Pensioen verhoogt met 3,28%

Het pensioenfonds van MITT (Bpf MITT) verhoogt de pensioenen met 3,28 procent. En dat – met terugwerkende kracht – per 1 oktober 2022. Deze verhoging geldt voor álle pensioenen, dus voor iedereen die al pensioen van ons fonds ontvangt, pensioen bij ons opbouwt of in het verleden pensioen bij ons opbouwde en dat pensioen bij ons heeft laten staan.

Aan het begin van dit jaar liet Bpf MITT weten dat de wettelijke regels voor het verhogen van pensioen mogelijk zouden worden aangepast. Dat is inmiddels gebeurd. Tegelijkertijd is de financiële situatie van het fonds de afgelopen tijd verbeterd. Dat komt vooral doordat de rente steeg. Daarom heeft Bpf MITT de luxe om de pensioenen tussentijds te verhogen. Dat betekent dat pensioengerechtigden voor het eerst een verhoogd pensioen krijgen in november 2022. Dat is dan inclusief een nabetaling over oktober.

Pensioen verhogen? Ja, dat mag

Om het pensioen te mogen verhogen, moest ons pensioenfonds aan een paar voorwaarden voldoen. Dat doet Bpf MITT met een beleidsdekkingsgraad van minimaal 105 procent en verwachting de huidige pensioenen mee te verhuizen naar een pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel.

Eind 2022/begin 2023 stuurt Bpf MITT de werknemers een persoonlijk bericht over de verhoging van hun pensioen. Daarin nemen zij meteen de overige belangrijke informatie over het pensioen in 2023 mee.

Plaats een reactie

Meer nieuwsbrieven